Разкритие: Борисов, ЗАМЕСЕН с газовата МАФИЯ?! Вижте къде отива ТАЙНАТА връзка! Истината ще ви ШОКИРА!

България отблизо

Само преди две години Борисов и неговите пудели отказаха строителството на Южен поток през България, защото не ни трябвал природен газ.

Днес, Вождът се хвали наляво и надясно, че се бил срещнал с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който обещал да му даде евтин газ. Колко евтин обаче, никой не казва. Ние обаче ще ви кажем. Азерският газ ще е скъп.

Но…сега ни зомбират с пространни обяснения как азербайджанската газова компания Sokar имала интерес да помогне за развитието на газопреносната мрежа у нас. Ами че как няма да има интерес. Азерите са малка държава с около 9 милиона население. И територия по-малка от нашата. И като малка държава, те си търсят клиенти, на които да продадат своя природен газ. Но, естествено, на цени, изгодни за Азербайджан.

Като малка държава, те не могат да налагат своите цени на по-големите от тях. Затова търсят такива държави като Грузия, Албания и България, на които да продават газ, при условия, изгодни за самия Азербайджан. И в бъдеще ние можем да получаваме някакви количества газ от тях, макар че все още тръбопровода им ТАНАП не е завършен. И не е ясно кога ще бъде завършен.

Но цените съвсем няма да бъдат изгодни за нас. А и трябва да се отчита факта, че същото правителство на Борисов, чрез енергийния министър Теменужка Петкова вече сключи споразумение с Русия за развитие на нашата газопреносна мрежа с руска помощ. Та, питаме с колко още държави Борисов ще сключи договори за едно и също нещо?

За газопреносната мрежа могат да ни помогнат и азерите. Но почти всичко по нея е руска изработка и руски лицензи. И да очакваме, че Илхам Алиев ще ни направи мрежата напълно безплатно, без това да се отрази по-късно в цената на азерския газ, не е реалистично. Трябва да отчетем и факта, че повечето от частите, необходими за иновирането на нашата газова мрежа, Алиев трябва да ги купува от Русия.

Следователно, самият Илхам Алиев не може да помогне за изграждане на нашата газопреносна мрежа, защото нея са я строили руснаците. И само те имат технологичните мощности да я реновират. И развиват. Това, първо.

Второ, тръбопроводът ТАНАП не е построен и няма как да получаваме азерски газ от там в близко бъдеще. Трето, дори някога да получим газ от Азербайджан, то ще го получим през Турция. И ще зависим от прищевките на Ердоган. А знаем, че той ни е приятел само на думи.

По вина на Борисов, сега руския газ също ще получаваме през Турция. Но ако сключим договор с Русия, Ердоган няма да посмее да върти газовото си кранче за България, когато му скимне. Защото с Русия шега не бива. Докато, обвържем ли се с малък Азербайджан, той не може да ни помогне с нищо. И Ердоган ще прави каквото си поиска с България. Ще се меси в политиката ни. Както вече започна открито да се меси. Ако не го слушаме, ще спре газовото кранче. И ще попаднем в пълна зависимост от Турция. Тоест, като се обвързва с Азербайджан, Борисов готви ново турско робство за България. Вероятно, не без съгласието на брюкселските и вашингтонските си господари.

Това никога нямаше да се случи, ако бяхме построили Южен поток заедно с руснаците. И ако ги бяхме пуснали да ни построят АЕЦ“Белене“. Тогава България щеше да бъде най-големият енергиен разпределител за Балканите и Европа. И щяхме не само да имаме много по евтин газ от азерския. Щяхме да имаме и евтин ток. Щяхме почти безплатно да реновираме и развиваме газопреносна си мрежа с помощта на нашите руски братя. На всичко отгоре щяхме да печелим и от транзитните такси.

Но не е само това. Ако бяхме разрешили на руснаците да строят Южен поток, то България щеше моментално да влезе в сферата на руските стратегически интереси. И нито САЩ, нито Турция, нито която и да е друга държава, щеше да се осмели да замисля нещо лошо за нас.

Но ликвидирането на българската държава се пише на сметката на Борисов.

И не е далеч деня, когато ще трябва да се изправи пред Народен съд. За нанасяне на щети на българската държава в особено големи размери.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Разкритие: Борисов, ЗАМЕСЕН с газовата МАФИЯ?! Вижте къде отива ТАЙНАТА връзка! Истината ще ви ШОКИРА!

    1. На същото мнение съм, Иво Македонски както винаги със страхотен анализ, браво!

  1. Русофилите,бълват змий и гущери,а червена паплач има още все по-малко!

  2. МНОГО МИ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСИТЕ КЪМ БОРИСОВ, ЗАЩОТО ТОЙ КОЛИ, ТОЙ БЕСИ ПО ВСИЧКИ…Н Е Я С Н И …ЗА НЕГО ВЪПРОСИ : 1..ЗАЩО Е С НИ РАЗРЕШАВА ДА КУПУВАМЕ ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ, ОТ АЗЕРБАЙДЖАН, ДАЖЕ И ОТ САЩ ВТЕЧНЕН ГАЗ …….ВМЕСТО ДА СИ ИМАМЕ ДИРЕКТЕН ГАЗОПРОВОД И ….ДА ПОЛУЧАВАМЕ ПАРИ ЗА ТРАНЗИТИРАНЕТО …ЗНАМ ПРИЧИНАТА , ЗНАМ И НАГЛИЯТ БОРИСОВ ОТГОВОР….ЗА ИДИОТИ ЛИ НИ ИМА И АКО Е ТАКА, ДА МУ ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ СМЕ .РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ ТОЙ УНИЩОЖАВА Д Ъ Р Ж А В А , НАШАТА ДЪРЖАВА ?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *