Ренета Инджова започва гладна стачка в подкрепа на Босия, още 90 души тръгват боси

България отблизо

90 души започват щафетна и ефективна гладна стачка на 1 септември в подкрепа на Николай Колев-Босия.

Гладната стачка се подема от хора основно от Родопите. Към тях се присъединяват и шестима души от Старозагорска област.  Гладната стачка се води от Айдън Даил и е подкрепена от бившия служебен премиер Ренета Инджова.

Основното искане е за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.  Даил е категоричен, че инициативата не е политическа, съобщи „Дарик“.

„Всичко, което се случва, не може да се сложи под никаква политическа шапка. То е самоинициативно и е подбудено от вътрешната потребност на гражданското чувство. Тези 90 души са първите, но ще се получи ефекта на лавината, защото към тях ще се включат стотици“, смята той.

Сред гладуващите в Старозагорско са офицерите от резерва полк. Кунчо Кучев – бивш командир на свързочния батальон в Казанлък, Радион Попов – бивш военен разузнавач и дипломат в арабския свят и бившият шеф на ДНА – Стара Загора, инж. Неделчо Неделчев. Към тях се присъединиха бившият депутат и зам.-кмет на Казанлък Емил Караниколов и председателят на Съюз „Истина“ Йордан Маринов.

Гладната стачка е в защита на живота на Босия, който вече 80 дни гладува срещу корупцията в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и продажбата на шофьорски книжки. В подкрепа на Босия някои от гладуващите ще ходят боси.

loading...

Tagged

1 thought on “Ренета Инджова започва гладна стачка в подкрепа на Босия, още 90 души тръгват боси

  1. Ако всички са като изкуфялата бабичка Инжова, жалко за протеста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.