Ритър постави Блинкън на мястото му: Това ще бъде кошмар!

Свят

Ритър отговори на съобщението на Блинкън за присъединяването на Швеция към НАТО с думи за Русия.

Бившият разузнавач от Въоръжените сили на САЩ Скот Ритър отговори в социалната мрежа X на изявлението на държавния секретар Антъни Блинкън за присъединяването на Швеция към НАТО.

По-рано Блинкън написа в страницата си, че Съединените Щати приветстват решението на парламента на Турция да одобри протоколите за приема на Швеция в алианса. Според твърдението му, присъединяването на тази страна към блока уж ще я направи по-силна и сплотена, отколкото когато и да е по-рано.

През май 2022 година Швеция и Финландия подадоха заявки за влизането си в НАТО. Последната от тях на 4 април миналата година стана 31-ия член на организацията. Заявката на Стокхолм и до днес не е получила одобрението от страна на Унгария, която счита, че скандинавската страна е подронила отношенията си с Будапеща и постоянно изтъква «моралното си превъзходство».

«Не можете да станете по-силен, увеличавайки своята уязвимост. Слава богу, Русия няма намерение да нахлува във Финландия, защото в противен случай това би било кошмар за фините!», отговори Ритър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *