Росен Миленов: Някой от МС е “доброжелателят” на Радев. Борисов вече е без ”тефлоново покритие”

България отблизо
Информацията, че Радев е имал контакт със заразен с коронавирус не е поднесена от случаен човек. Това е персона с положение в държавната пирамида, вероятно от Министерски съвет. Защото иначе няма как да се приеме на сериозно подобен сигнал от естонските власти. Това мероприятие е направено на министерско ниво, защото все пак става въпрос за дипломатически отношения.

Това каза  бившият служител от ДАНС и експерт по национална сигурност Росен Миленов. Ето какво още уточни той:

Убеден съм, че ДАНС и ДАР няма да извършат обективна проверка за активното мероприятие срещу президента Румен Радев в Естония, заради което президентът прекъсна визитата си. Борисов настоява за проверка на “доброжелателите” на Радев, защото иска да демонстрира прозрачност. Стреми се  да представи пред обществото, че не той е  “доброжелателят” и да внуши, че Радев едва ли не си измисля тези неща.

 

Някой целенасочено е пуснал информацията на естонските власти за това, че Румен Радев и имал контакт със заразен с ковид, но кой го е направил няма да се разбере. Съвсем ясно е, че става въпрос за мероприятие. С поръчаната проверка Бойко Борисов иска да ни каже: “Ето, вижте, не съм аз скроил този номер. Затова ще търсим виновника”. Изобщо не ми е ясно как ще го търсят, ако някой е подшушнал в неформален разговор за контакт на президента?! Това няма как да се докаже. Колкото Гешев ще провери произхода на пачките от чекмеджето на Борисов, толкова и ще се установи и източника на естонските власти, каза още той.

На въпрос дали подобни действия на Борисов ще спасят пропадналия му обществен имидж, той уточни: “Борисов вече е неприятен на хората. Той е приключил политически. Управляващите ще налеят много пари по различни направления. Търсят общностите, които да усетят материалното, като по този начин се опитват да задържат властта. Но щом някой приключи с харизмата, значи и политическия му път във властта е приключил. Борисов вече няма кой да го крепи.

 

Преди много хора му лъскаха имиджа. Медиите виждаме, че се отдръпват от него. При случая с  Мишо Бирата 90 на сто от медиите го оневиниха. Те са едно от най-силните оръжия за създаването на обществени настроения. Борисов затова се измъкваше чист досега.

 

Медиите му създадоха т. нар. “тефлоново покритие”, с което се изгради усещането, че този човек притежава някакви качества.

Днес това покритие вече го няма. Борисов залязва. Има един огромен проблем, обаче и той е дали Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски ще лежат в затвора. Ако не лежат, ще има държавна мутра “Борисов 2”, държавна мутра “Борисов 3” и т. н. Тоест ще се мултиплицира модела. Затова е много важно тези управляващи да понесат отговорност за престъпните си решения.

Източник: Фрогнюз

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *