Румен Радев към народа: В славните дни на Съединението дори политиците успяха да са на висотата на народните въжделения!

България отблизо
С изпълнение на гайди, малки танцьори и много радост жителите на село Брестовица посрещнаха президента Румен Радев. Президентът е в село Брестовица, където има тържество по повод 135-тата годишнина от Съединението на България.

Президентът присъства и на възстановка на епизод от укриването на Васил Левски от жителите на Брестовица и срещата му с местните хора.Държавният глава Румен Радев също се обърна към народа по случай днешния празник.

„В нашия исторически път има събития, които единствено добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност, към съкровения стремеж на българския народ за свобода, справедливост, равенство пред закона. Именно духовния заряд на тези дати ни карат да осъзнаем днешния дълг към род и родина.

135 години ни делят от съдбовния 6 септември, когато българите взеха съдбата на родината си в свои ръце. Това събитие не беше дело на външни сили, дипломация, политически пазарлък. Това беше народно дело, победа на българското свободолюбие, на шепа храбреци, нарекли себе си авантюристи”, посочи Радев и допълни:

“В онези славни дни дори политиците успяха да са на висотата на въжделенията на българския народ. Именно дейците на Съединението придадоха истински смисъл на неговия завет, че трябват дела, а не думи”, обяви на цял народ президентът Румен Радев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *