Тома Биков: Протестът стегна редиците ни. Няма да дадем оставка, тъй като имаме 1 милион симпатизанти и трябва да държим властта, за да ги защитим от президинта!

България отблизо

Искам да изразя подкрепата си и да благодаря на полицаите, които успяха да разрешат една много сложна ситуация. Политическата отговорност за снощи е на Румен Радев.

В продължение на няколко дни имаше призиви от Хаджигенов и Бабикян за насилието – идването на винкелите. Вижте какво говориха в неделя, понеделник, вторник.“ Това припомни на Антон Хекимян тази сутрин народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

„Аз съм много склонен да вярвам, че тези организатори на протеста са в контакт с криминалния контингент. Никой не е бил внедрен, те бяха там и са си криели бомбичките в палатките“, допълни той.

„Хората в страната са притеснени. Ние също имаме привърженици и сме около 1 милион души и са част от българския народ. Преди една година победихме два пъти на избори. След вчера по никакъв начин не можем да говорим за оставка.

Това ще постави в риск всяко следващо правителство, защото ще може да бъде свалено с бомбички „, заяви още Биков.  Той допълни, че според него Васил Божков е внедрил младите хора в протестите.  „Този, който каза, че може да ги мести. Едва ли може да прати чак 15 хиляди човека. За Васил Божков говоря. Но ето – прати. Притеснява ме едно нещо – страхът да се разграничат от едни такива хора. Дори Христо Иванов, който е един либерален човек, е готов да подкрепи тези с бомбичките“, каза народният представител от ГЕРБ.

Биков обясни излизането на депутатите от пленарна зала по време на речта на президента Радев.  „Ние даваме ясен знак, че повече диалог между двете институции няма да има“, категорично заяви той. „Радев каза, че има готова конституция. Да заповяда и да я покаже“, апелира Биков.

Б.Р. И ние имаме няколко въпроса към Биков:

След като ГЕРБ има един милион привърженици /сред които вероятно и списъкът с мъртви души/, какви са останалите 7 милиона българи? И по каква логика трябва да управляват и тях? 

След като два месеца хората крещят ОСТАВКА, защо никой не ги чу? Защо властта не потърси вината в себе си?

Кой депутат е достоен да стои в това народно събрание, след като излиза демонстративно при влизането на президента?

Президентът ли е враг на народа, или тези, които се криха зад гърба на полицията?

И с какви очи призовавате Радев да дойде  пак и да ви даде проекта за Конституция?

Ще се гаврите ли с него?

Да дойде, а вие да избягате?

Не ви прави чест, г-н Биков.

Нито на партията ви, нито на вас.

Махайте се!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *