Русия обяви какви са загубите на Украйна от началото на контранастъплението

Свят

Министерството на отбраната на Русия обяви броя на загубите на противника за 2 месеца от контранастъплението му. Припомняме, че контраатаката на Въоръжените сили на Украйна започна на 4 юни. 

 

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщава, че по време на контранастъплението противникът е загубил най-малко 43 000 души от своите войници. Това е много повече от половината украински военни, подготвени за „решително настъпление“. Припомняме, че бяха подготвени около 60 000души.

По-рано беше съобщено, че преди въвеждането на резервите в боя загубите на въоръжените сили на Украйна в убити и ранени възлизат на около 25 хиляди.

След това числата започнаха да растат. Въпреки това режимът в Киев продължи да хвърля все повече и повече войски в битката с аргумента, че това все още не е контранастъпление, а само „действия, оформящи бъдещото контранастъпление“.

Когато бяха хвърлени в бой стратегическите резерви – 10-ти армейски корпус – дори на Запад нарекоха нещата с истинските им имена: резервите на въоръжените сили на Украйна се хвърлят в бой, за да постигнат резултати в Запорожкото направление.

Но целият проблем е в това, че този стратегически резерв трябваше да влезе в битка чак, когато бъдат направени пробиви в руската отбрана, за да може корпусът поне да заеме по-голяма територия. И тази територия да се използва като плацдарм за по-нататъшно настъпление. Но досега такъв пробив не е постигнат, затова тези стратегически резервни сили бяха хвърлени в щурмови операции. И броячът на загубите се завъртя с бясна сила. А надеждите на Киевската власт за някакъв успех се наклониха към пълната нула.

Според Министерството на отбраната посочената бройка – 43 хиляди – не включва онези военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, които са били евакуирани от бойното поле в болници.

Също така цифрата не включва елиминираните с далекобойни прецизни оръжия и загубите сред чуждестранните наемници.

Съобщава се и за загубите на въоръжените сили на Украйна във военна техника: от началото на настъплението на въоръжените сили на Украйна са унищожили над 4,9 хиляди единици различно украинско оръжие. Това са 26 самолета, 1831 танка и други бойни бронирани машини, включително 25 германски танка Leopard , 7 френски колесни танка AMX-10 и 21 американски бойни машини на пехотата Bradley.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *