Русия премина в настъпление, Кадиров обясни кога ще свърши спецоперацията

Лайф зад паравана

След успешното овладяване на Красная гора, северно от Бахмут, руската армия почти веднага е започнала да щурмува село Парасковиевка, разположено в самите покрайнини на Бахмут, съобщават световните издания.

Всъщност Парасковиевка е входът към северната част на Бахмут и именно тази част от града се счита за най-уязвима от въоръжените сили на Украйна поради липсата на отбранителни зони и съоръжения.

Към момента е известно, че щурмът на Парасковиевка се извършва непосредствено от север и изток. Според експерти Парасковиевка може да премине под контрола на руските войски до средата на тази седмица.

След това руската армия напълно ще поеме контрола над пътя от Бахмут до Славянск и ще осигури обкръжение от 75-80% на Бахмут, като по този начин ще лиши въоръжените сили на Украйна от възможността по някакъв начин да прехвърлят силите си в региона.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е заявил, че Русия ще осъществи целите си в Украйна до края на годината, съобщават световните издания. Освен това той е казал, че би било погрешно да се преговаря с президента Володимир Зеленски.

Според Кадиров, Русия има силите да превземе столицата Киев, втория по големина град на Украйна Харков и главното му пристанище Одеса. Кадиров посочва, че вярва, че до края на годината поставената задача ще бъде изпълнена на 100 процента.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *