Руската армия атакува украинците в Донбас и Харковска област!

Свят

През изминалото денонощие руските военни унищожиха танкове, бронирани машини, ракетни системи и подразделения от въоръжените сили на Украйна, които се опитаха да спрат руските войски в донецко и харковско направление с контраатаки.

 

За това пишат руските медии като дават подробности за хода на специалната операция и цитират официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В донецкото направление Въоръжените сили на Украйна с контраатаки в районите на населените места Курдюмовка, Авдеевка, Старомихайловка и Георгиевка безуспешно се опитаха да спрат настъплението на руските войски. Врагът беше спрян и разпръснат с артилерийски удари и решителни действия на щурмови групи“, каза Конашенков по време на брифинг.

По думите на генерал-лейтенанта, в резултат на това настъпление са унищожени няколко украински танка, множество бойни бронирани машини, пикапи и автомобили с боеприпаси, а също и противникови подразделения,

По-рано беше съобщено, че въоръжените сили на Украйна са загубили танкове, бойни бронирани машини и автомобили, както и няколко подразделения по време на неуспешни атаки в посока Краснолиманск и Харковска област. В резултат на това руските войски са излезли на стратегически простор, който им дава възможност за развитие на настъплението.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *