Руски дронове унищожиха тежка украинска военна техника с хитра маневра! И видео!

Свят

В Запорожка област руските ударни безпилотни самолети „Ланцет“  атакуваха и унищожиха зенитно-ракетен комплекс/ЗРК „Бук“/ и друга техника на въоръжените сили на Украйна. Атаката беше заснета на видео.

Бяха публикувани уникални видеозаписи, след като руски дронове камикадзе нанесоха успешни удари с баражиращи снаряди по украинска военна техника едновременно в няколко направления на фронта, пишат агенциите.

Тактиката на използване на тези дронове се свежда до първоначалното откриване на подходяща цел, след което самият дрон атакува целта, а полетът му се коригира от друг дрон. На практика атакуващият дрон извършва няколко хитри маневри като непрекъснато променя посоката, насочван от спомагателния дрон, за да избегне радарите на противника и да нанесе напълно неочакван и невъзможен за отразяване удар.

На видеозаписите, получени от някои фронтови медии, се виждат моменти от унищожаването на зенитно-ракетни комплекси „Бук“ и автомобил, използвани от въоръжените сили на Украйна. Забележително е, че дронът успява успешно да заобиколи радарите на комплекса „Бук“ и да нанесе напълно неочакван удар.

Комплексът Ланцет включва високопрецизен ударен елемент, както и разузнавателни, навигационни и комуникационни модули. Комплексът създава собствено навигационно поле и не изисква създаване на специализирана сухопътна или морска инфраструктура.

„Ланцет“ е оборудван с няколко вида системи за насочване: координатни, с помощта на оптоелектронни средства и комбинирани. Освен това дронът получи телевизионен комуникационен канал и повишено ниво на защита срещу въздействието на средствата за електронна война (EW) на потенциалния враг.

Известно е, че руските безпилотни летателни апарати камикадзе бяха успешно използвани по време на цялата специална военна операция, както продължават да я наричат в Русия.

Видео 1

Видео 2

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *