Руски парашутисти извършиха невероятна атака срещу ВСУ! И Видео

Свят

Руски парашутисти, качени на леко АТВ атакуваха позициите на въоръжените сили на Украйна.

 

На 21 април Министерството на отбраната на Русия публикува видеозаписи, показващи бойната работа на руските военнослужещи от мобилния противотанков резерв на подразделенията на Въздушно-десантните войски (ВДВ) на АТВ с противотанкови ракетни комплекси „Фагот“ в зоната на „специалната операция“, пишат чуждите агенции.

Във видеото можете да видите как парашутистите получават бойна мисия и се отправят към горска плантация, където се вижда струпване на въоръжени формирования. Бойците се приближават много близо до вражеските позиции, като използват термични камери за откриване на вражески сили и откриване на огън с противотанкови ракетни системи „Фагот“.

След успешното поражение на вражеските пехотни части руските парашутисти бързо и неусетно се отдалечават от мястото на сблъсъка.

Такива леки превозни средства като АТВ-та, оборудвани с огнестрелни оръжия, се използват като „подвижни огневи точки“. С тях могат да работят само опитни професионалисти, тъй като АТВ-тата нямат броня, което ги прави леки и мобилни, но в същото време изисква специално хладнокръвие и умения от техните шофьори.

ПТРК „Фагот“ (9K111) е съветска и по-късно руска противотанкова ракетна система, разработена през 60-те години. Комплексът е предназначен за унищожаване на неподвижни и движещи се танкове, бронетранспортьори, както и други бронирани и небронирани цели на разстояние до 2500 метра. Ракетата „Фагот“ е оборудвана с бойна глава HEAT, способна да пробие броня с дебелина до 600 mm. Ракетата се управлява с помощта на полуавтоматична система за насочване. „Фагот“ се използва от въоръжените сили на Русия и много други страни.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *