Слави Трифонов се жалва: Исках да направим кабинет с ИБГНИ и ДБ, но те не приеха моите компромиси!

България отблизо

С ИБГНИ и ДБ не успяхме да направим правителство, защото в един момент се оказа, че имаме различия не какво да стане, а как да стане. Направихме много компромиси и жестове, но нито един от тях не беше разпознат. Това заяви Слави Трифонов пред БНР.

 

„Оказа се, че и двете партии изведнъж започнаха да изявяват претенции, които са неприемливи и неадекватни. Иванов искаше да одобрява всички представители на правителство. Той започна и да твърди, че съзира дългата ръка на ДПС”, каза още той.

„С тях ни се припокриват почти на 100% всички цели – и съдебна реформа, и индексация на пенсии, и Плана за възстановяване, и евентуална COVID криза. Експертите, които ние излъчихме, заедно с техните експерти, стигнаха до едни и същи неща“, посочи Трифонов.

Запитан дали е възможно от ИТН да подкрепят третия мандат, независимо на коя партия е връчен той, той отговори: „Кога съм казвал едно, а съм правил друго? Направихме всичко възможно с мандата на ИТН да бъде реализирано правителство. Постигнахме споразумение по почти всички точки и те имаха възможността да постъпят отговорно и да реализираме правителство. Не виждам защо сега това трябва да е обратното”.

Tagged

1 thought on “Слави Трифонов се жалва: Исках да направим кабинет с ИБГНИ и ДБ, но те не приеха моите компромиси!

  1. А ти какво очакваше, чалгарска мутро????, Всички чалгари се държахте ,надменно и нагло, като че ли сте хванали Бога за …..шлифера!!1 Смятахте, че сте не заменими и единствени, държахте се като Аслани,……но….накрая, като на…ни!!! Жалки същества……много жалки! меко казано…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *