Статуквото в Англия се срина! Идва ред и на статуквото в България!

Свят

Британската Консервативна партия на премиера Тереза Мей се срина съвсем на дъното. Чак до петото място, според проучване на общественото мнение преди евроизборите на 23 май, предаде Ройтерс.

В анкетата на „YouGov“, направена по поръчка на в. „Таймс“, с цели 34% води новата Партия за Brexit, председател на  която е обичания в Англия политик Найджъл Фараж. В същото това време, консерваторите на Тереза Мей имат одобрение от едва 10 на сто.

На изборите за Европейски парламент опозиционната Лейбъристка партия може да разчита на 16 процента от гласовете, а либералдемократите и Зелените, които са за оставане в ЕС, се очаква да получат съответно 15 и 11 на сто.

Това на практика означава, че гражданите в Британия, които искат напускане на ЕС са повече от другите, които са за оставане, защото и консерваторите искат Великобритания да се маха от ЕС. Затова, на преден план отново излиза въпросът защо британците толкова упорито се мъчат да излязат от Евросъюза? Един от възможните отговори е,че те не искат да търпят повече тоталния диктат на Германия и Франция, които са колонизирали всички страни-членки на този „съюз“. Другият отговор е, че Лондон не иска повече да влачи на гърба си европейските страни, защото Англия плаща огромна вноска в „бюджета“ на ЕС. И третият възможен отговор е, че британската икономика забавя своето развитие, заради това, че „заповедите“ на Брюксел и санкциите, които налага на различни държави, пречат на нормалното развитие на търговско-икономическите връзки с другите държави.

Всъщност, и трите споменати причини, поради които Британия напуска ЕС, се отнасят с пълна сила и за нас. Ние също страдаме изключително много от диктата на Брюксел, плащаме грамадна за нас вноска и икономиката ни е унищожена, защото всичко е заето от западни фирми, които изнасят парите от производството си в чужбина. Нещо повече. Ние имаме много по-големи основания да напуснем ЕС, понеже членството ни в този съюз предизвика и огромна демографска катастрофа, която заплашва самото съществуване на българския етнос и на нашата държава.

И отново да повторим: Единственият ни шанс да оцелеем и да започнем да се измъкваме от блатото е съюз с Русия. Защото Евръосъюзът е гибел за България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Статуквото в Англия се срина! Идва ред и на статуквото в България!

  1. А в България вече е регистрирана партията на Политическата революция – БТР , чиято програма от 12 точки може да се изпълни на практика единствено, ако България напусне валутния борд, ЕС и НАТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *