„Там е много тежко“: Започна опасно руско настъпление в това направление

Свят

Бившият ротен командир на украински батальон Евгений Дикий е оценил ситуацията в Харковското направление. Той нарича настъплението на руските войски много опасно като същевременно дава подробности, съобщава украинското издание „Фокус“.

 

Според военния, руските сили вече са преминали реката и са се закрепили на плацдарма. Те се опитват да разделят групата на украинските войски на две части. Евгений Дикий обяснява защо се случва това.

„Защото там те събраха група от около 100 000 войници“, казва той.

Украинецът отбелязва, че подобни сили са много трудни за сдържане. Сега това се прави от онези украински части, които преди това са защитавали линиите. Участват и части на териториалната отбрана.

„Там дори няма толкова много механизирани бригади и всички, които са там, меко казано не са „свежи“, казва бившият командир на рота.

Той нарича юга ключово направление за ВСУ. Украйна, според него, все още не е привлякла половината от своите резерви, така че руските генерали се опитват да изтеглят украинските резерви от юг именно към Харковско направление.

Той се моли руското настъпление да не е към Харков. И мисли, че руските генерали няма да тръгнат към Харков, но такава възможност винаги съществува, а минималната задача за руските сили според него е достъпът до река Оскол.

„Те имат задача: да ни принудят да прехвърлим там поне няколко бригади от онези, които се подготвяха за настъпление, да ги разгромят и след това да тръгнат към Харков“, обяснява той.

Бившият командир на рота изразява надежда, че украинските резерви в този случай ще са достатъчни „да затворят дупката там, но дори това не е сигурно, понеже руските сили в това направление са много големи, свежи са и въоръжени с най-новите оръжия, без да се смята артилерийското и въздушно превъзходство“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *