Тома Биков: БОЕЦ е организация от двама души, чиято цел е да саботират властта

България отблизо

Има достатъчно основание да има активни мероприятия срещу премиера Бойко Борисов. Това се повтаря всяка година. Накрая може да се окаже нищо“. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод публикацията в испански вестник за разследване срещу министър-председателя.

Има достатъчно основания да се направи подобно активно мероприятие. То се повтаря всяка година, може да го вкараме в празничния календар на държавата, евентуално всеки февруари-март да пускат по една статия в някой чужд вестник по същата тема.

БОЕЦ е една организация от двама души, която се финансира от Цветан Василев. Купуват една страница в един испански вестник, близък до сепаратисти в Барселона, с определени връзки с руски служби, завърта се там… И понеже ние тук сме малко емоционални, когато чужд вестник… Веднага в българската преса се започват едни заглавия. А самата испанска прокуратура отказва коментар. Това обаче няма значение. Важното е, че го пише в някакъв испански вестник“, посочи той. По думите му с тези действия се цели да се създаде мътилка в страната. „Колегите от ГЕРБ заподозряха световната конспирация. Това не е така. Учудвам се с каква лекота се хвърлят обвинения в публичното пространство по отношение на чужди служби. Това говори за политическа неадекватност. Използва се стар политически мит, който се казва „Отечеството е в опасност”“, коментира народният представител от БСП Филип Попов.  Той е категоричен, че публикуването на материала няма с шествието на 19 февруари. А ситуацията с освиркването е била политически използвана.

Използва се стар политически мит, който се казва „Отечеството е в опасност”“, коментира народният представител от БСП Филип Попов.  Той е категоричен, че публикуването на материала няма общо с шествието на 19 февруари. А ситуацията с освиркването е била политически използвана.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *