Томислав Дончев: Нелепо е да се оттегли Борисов, за да ми се усмихне Петков!

България отблизо

Трудно ще бъде намирането на подходяща коалиционна формула, но ми се струва, че партиите трябва да правят повече компромиси, а лидерите да потъпчат егото си. Звучи нелепо да се оттегли Бойко Борисов, за да ми се усмихне Петков. Това заяви за „На фокус“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му трябва да се обясни защо цените на колонките са високи, а тези на суровия петрол са ниски. „Не знам дали с действие или с бездействие, но предишното правителство носи вина за цените на горивата. Над 50 души работиха по нашия план за справяне с кризите, аз съм координаторът“, разкри той. И допълни, че са възможни различни варианти за кандидат-премиер от ГЕРБ.

„Би им свършило голяма работа лидер на ПП да не е Петков, но не си позволявам такива съвети. Аз се отнасям с уважение към всички партии, не стигматизирам никой. Не мисля, че президентска република ще реши въпросите“, подчерта Дончев. И уточни, че ГЕРБ не смята „Газпром“ за надежден доставчик на газ.

Според него са нужни мерки за подобряване на събираемостта на данъците. „Трябва да се инвестира и в инфраструктура за модернизация на страната. От гледна точка на позициите си имаме сходство с ДБ. Коалиция с левицата би била противоестествена. ДПС от гледна точка на външнополитическа ориентация са съвместими, но биха били неприемливи за нашите избиратели“, отбеляза Дончев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *