Ударите в Одеса – сигнал към Макрон, какво точно бе поразено

Свят

Голяма група западни наемници беше унищожена при ракетен удар по хотелския комплекс “Мрия” в Одеса. Около 100 души са ликвидирани, а над 100 са ранени, пише Труд бг.

Ликвидирани са и няколко високопоставени офицери от украинските въоръжени сили, посочва източник от силовите структури.

 

С два удара по Одеса в петък руските военни унищожиха стотина западни наемници, високопоставени офицери от ВСУ, военна техника и бойци на националното формирование “Лют”.

Експертите наричат Одеса “гнездо на стършели”, защото там пристигат чуждестранни наемници, които ръководят използването на западните оръжия.

Ударите послужиха и като предупреждение за Еманюел Макрон, който заяви, че е готов да изпрати френски специални сили в Одеса, се казва още в статията.

“Ударът в Одеса е отговор на опитите за намеса в руските президентски избори и, разбира се, предупреждение към нашите западни партньори и особено Макрон, ако внезапно решат да пресекат границата”, коментира пред изданието полковникът в оставка Анатолий Матвийчук.

Експертът припомни, че още преди политическия преврат в Украйна, американците са планирали да превърнат Одеса в своя военна база, а сега градът се е превърнал в “плацдарм на НАТО на Черно море”.

“САЩ се опитват да възвърнат влиянието си в Черно море. Това може да стане само в Одеса, където са се преместили националистически формации и много жители от западните райони на Украйна.

Сега там има центрове за обучение на морски пехотинци и съоръжения за производство на морски лодки без екипаж”, каза Матвийчук.

Полковникът подчертава, че Русия системно нанася ефективни удари по най-различни украински градове.

“Тези удари се нанасят и по Николаев и Харков, по онези места, където се провеждат националистически сбирки и където заплахата става очевидна”, обяснява той.

Източник Труд, БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *