Украински батальон опита десант срещу АЕЦ „Запорожие“, но ето какво стана

Свят

Тъй нареченият батальон „Братство“, който воюва на страната на Украйна, публикува уникални видеозаписи от опит за десант на левия бряг на Днепър. С помощта на високоскоростни катери украинските военни се опитали тихо да се доближат до района на Енергодар, но след като били разкрити открили хаотичен огън по левия бряг.

 

Видеозаписи показват, че украинските въоръжени сили са използвали достатъчно големи надуваеми лодки, за да позволят пренасянето на голям брой хора. Те обаче не успели да стигнат до левия бряг на Днепър, въпреки че, съдейки по разстоянието до брега, са успели да се приближат достатъчно.

След като десантът е открит от руските военни, започва безразборен огън и следва изтегляне на украинския батальон. Вижда се, че руските военни почти удрят лодките с украински военнослужещи със залпове – следи по водата се появяват буквално на няколко метра от надуваемите лодки, изстрели, които гарантирано биха довели до смъртта на няколко души наведнъж.

Не е известно точно кога са заснети тези кадри, но опити за десантиране на войски в района на Енергодар, градчето на АЕЦ „Запорожие“, са правени многократно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *