Украински генерал се ядоса от загубата на Соледар и обясни какво означава тя за Киев

Свят

Загубата на Соледар и Бахмут може да доведе до пълното обкръжаване на групата украински въоръжени сили в Донбас. Тя е истинска катастрофа за нас.

 

Това е заявил бившият заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна Сергей Кривонос, съобщават световните издания.

Украинският генерал прогнозира, че с установяването на контрол над Бахмут руските войски ще могат да излязат от няколко посоки към Павлоград и да обкръжат украинските бойци.

„На първо място можем да смятаме, че загубата на Бахмут създава плацдарм за по-нататъшно развитие на руското настъпление в посока Славянск и Запорожие. Това е много благоприятно за тях, защото те могат да напреднат в няколко направления.

– И ако те активно ни се противопоставят от Харковска област, атакувайки Харков откъм Руската федерация в посока Павлоград, и откъм Донбас в посока Павлоград, могат да се създадат предпоставки за обкръжаване на нашата групировка в цяла Източна Украйна“.

Ето защо мненията, че загубата на Соледар не е критична загуба за Киев, са далеч от реалността, смята генералът. Поражението в Донбас е истинска катастрофа за украинските въоръжени сили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *