Умората от войната разкрива истините за Украйна и Запада

Свят

Една среща на върха на НАТО предизвика повече разногласия от очакваното и разкри „фундаментално различен подход“ към войната между Запада и Украйна, е заявил военният анализатор Шон Бел за британския телевизионен канал Sky News.

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс заяви пред Sky News, че страната не е магазин за доставка на оръжия за Украйна и че Киев може да е разумен да позволи на поддръжниците си „да видят благодарност“.

Анализаторът Шон Бел е коментирал, че за Запада е „все по-трудно“ да предоставя оръжия, като поема „все повече и повече риск“ и харчи „все повече и повече пари“.

Володимир Зеленски „мисли, че води войната от името на Запада“, но народът му вече изобщо не мисли така. Защото Украйна осигурява войници, които да умират и понася „опустошението на земята“.

„Умората от войната постепенно се настанява и ние виждаме някои от истините, някои от подводните камъни започват да изплуват на повърхността сега“, е заявил Бел.

„НАТО вече задържа опциите за членство на Украйна, не само защото контранастъплението не върви, а защото те по начало не са имали никакво намерение да вкарват Украйна където и да било. Украйна им трябваше само като пушечно месо за война с Русия“.

Поемането на ангажимент за членство на Украйна в НАТО „може да насърчи Путин“ да продължи да се бори, за да спре това да се случва, е пояснил Бел.

„Каквото и да направи Украйна, няма да може да промени пейзажа, затова НАТО не е на масата.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *