Френският президент в ЦЕНТЪРА на ОГРОМЕН скандал! Вижте КАКВО ще ЛИКВИДИРА ЕС, според него !

Свят

Амбициозният френски президент Еманюел Макрон полетя в облаците и започна да си представя, че е новият Наполеон Бонапарт.

Без излишна дипломация, и без да пита нито френския народ, нито народите на другите страни членки на ЕС, Макрон озвучи своята „стратегия“ за бъдещето на ЕС.

Разбира се, гордият французин ни най-малко не се притеснява от факта, че в Евросъюза вече никой не иска да слуша никого. На него изглежда не  му пречи, че евроскептицизмът набира такава главозамайваща скорост, та дори страните-основателки на ЕС вече не искат да стоят в „съюза“.

Затова, без да се замисля изобщо за тези реалии, френският президент нахлу в Европа, размаха шпага над непокорните народи и обяви с апломб, че Евросъюзът ще бъде единна, мощна държава, ще говори с един глас и ще има едно ръководство. Иначе ще загине.

Очевидно, Макрон, който вече получи във Франция прозвището „Новият Бонапарт“, вижда не друг, а именно себе си, на кормилото на новата свръхдържава. И вживял се в ролята на „Великия кормчия“, Макрон пламенно защитава своите илюзии, че от 27 държави, които са съвсем различни като икономика, култура и манталитет, той, Макрон, или по-точно Наполеон, ще направи една държава. Но…никога не е късно човек да се изложи и да стане за смях.

За да бъде построена, обаче новата „държава“, трябва ЕС да се откаже от много свои уж „основополагащи“ принципи. Например от принципа за вземане на общи решения, с пълен консенсус от всички народи. „Единната“ държава не може да съществува, ако за всяко свое действие чака съгласието на 27-те членки.

Така Макрон стига до твърдението, че страните, които са готови да се движат по-бързо напред, няма да чакат съгласието на „слабаците“. По този начин, още преди да е разкрил напълно своята визия за „мощната“ държава ЕС, френският президент я…разрушава. Щом всеки ще прави каквото си иска и няма да се вслушва в мнението на другите, то тогава държава няма да има. В най-добрият случай ще се състави някакво анархическо дружество по подобие баснята на Крилов „Орел, рак и щука“. Един дърпа напред, другият назад, а третият в съвсем друга посока.

Е, за каква „мощна“ държава ще говорим тогава? И после, съвсем не е лошо, амбициозният французин да си припомни защо загива Римската империя, а и всички империи досега? Ако прочете малко историята ще види, че империите загиват, точно защото се опитват да накарат различни народи да живеят под един покрив. И да направят така, че различните да станат еднакви. Но това, дори Гай Юлий Цезар не е успял да постигне.

Младокът Макрон, обаче, това не може да го спре. Той е яхнал коня и като каубой от Дивия Запад препуска с пълна пара напред към…светлото бъдеще. А в това бъдеще, националните държави няма да имат думата.

Ако продължим да разсъждаваме нататък ще стигнем неизбежно до извода, че те  няма да имат нито свои парламенти, нито свои правителства, нито президенти. Един президент стига. Както казва Александър Дюма – баща: „Един за всички – всички за един“.

Тоест, според новия Бонапарт, страните ще изчезнат, за да отворят място за неговата безкрайна амбиция. Да създаде държава, както се казва, от полюс до полюс. Но грамадното квазидържавно чудовище, наречено ЕС и в този си вид не може да издържи на избухващите все по-често противоречия. И все по-бързо се хлъзга към пропастта на разрухата.

Затова, по всичко изглежда, че ЕС ще изчезне. За да живеят традиционните държави. Без които човечеството не може да се развива.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Френският президент в ЦЕНТЪРА на ОГРОМЕН скандал! Вижте КАКВО ще ЛИКВИДИРА ЕС, според него !

  1. Съществуват 3/три/ въпроса за Европа и европейските народи. Те са взаимно зависими, но е не допустимо да бъдат смесвани! Първи: Трябва ли да има Европейска държава, съюз или федерация? Категорично ДА!; Втори: Каква ще бъде крайната форма на управление, през какви етапи ще премине и какви ще са ползите за всеки един Народ от Държавата? Сложен е отговорът, но ще подскажа, че циганите нямат държава, но етносът им е съхранен!; Трети: Какви са шансовете на съществуващият ЕС да се преобразува? Никакви, защото сегашните лидери и идеолози са КОМПРОМЕНТИРАНИ И ИЗЧЕРПАНИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *