Цветанов захапа Борисов: Губи изборите, защото изгуби мен, а остави предателите в ГЕРБ

България отблизо

„Всички основни политически формати ще отчетат по-добри резултати на местните избори от ГЕРБ. След вота всеки ще бъде победител. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но няма да има тези 130 кмета.

БСП и „Обединени патриоти“ ще имат повече кметове. Най-печеливши в тези избори ще бъдат ДПС“. Това заяви пред БНР Цветан Цветанов.

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ той припомни, че през годините партия ГЕРБ се е изградила като единствената алтернатива в смесените региони.

„Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българо-мохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони и ще ги изгуби там“, каза Цветанов.

„Резултатите от местните избори ще дадат фактите, с които всеки един ще трябва да се съобразява. Местната власт е гръбнакът на партията, но и гръбнакът за развитието на регионите“, посочи още той.

Според Цветанов след шпионския скандал решенията за реализирането на големите енергийни проекти са започнали да минават много бързо.

По думите му единствените, които могат да саботират правителството, „са тези, които участват в него, и в голямата си част тези, които могат да бъдат опоненти в българския парламент“.

Нямаше никакъв саботаж, а просто вътрешната опозиция в ГЕРБ инсценира няколко скандала. Сами видяхте, че в началото Борисов беше толкова изненадан, че три дни не ги коментира. Не коментира, защото не можа да се ориентира кой са в основата на номера, който му погодиха.

Не искам да съм лош пророк, но подобни скандали ще стават по-често, защото някой иска повече власт в ГЕРБ, каза Цветанов.

И не коментира въпроса, който всички си задават.

Дали повече власт и реванш не иска самият той!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *