Цветанов пак атакува политиката. Вижте с кого ще се прегърне за предстоящите избори

България отблизо

Петър Москов ще се обедини с Цветан Цветанов за предстоящите парламентарни избори, твърдят близки до бившия втори.

Партиите им „Консервативно обединение на десницата“ и „Републиканци за България“ били в активни преговори за вота на 14 ноември.

 

В петък от формацията на Цветанов излязоха и с прессъобщение, че този път ще се явят в коалиция. Засега обаче официално не се споменава кои ще са евентуалните партньори.

Заявката на Републиканците е да се коалират с партии от десния спектър, каквато е КОД на Москов, който бе здравен министър в кабинета „Борисов 2“ като представител на Реформаторския блок.

Тогава Цветанов пък бе председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Според източник преговори се водят и с други партии, като идеята била да се направи „по-широк“ коалиционен формат.

На вота на 4 април Републиканците получиха малко над 42 000 гласа, което се равняваше на 1.31%. На следващите парламентарни избори на 11 юли партията се срина рязко – 8546 гласа и 0.31%.

От друга страна, КОД се яви на 4 април самостоятелно и взе 9415 гласа (0.29%). На 11 юли партията на Москов направи коалиция с БЗНС, БДФ и СЕК, която получи 7872 гласа (пак 0.29%).

Логично е в новото обединение отново да се включат БЗНС и БДФ, които могат да минат за десни партии. СЕК пък вече е част от коалицията около Кирил Петков „Продължаваме промяната“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *