Ще арестуват и братовчедката на Ветко Арабаджиев! Или…цирково правосъдие по български! Коментарът, който взриви мрежата!

България отблизо

Вълчо Арабаджиев, златният син на известното семейство, заподозряно в данъчни измами, беше пуснат на свобода срещу гаранция от 20 000 лева. С мотиви, че тъй като повечето време бил извън страната, не е знаел какви ги вършат родителите му и откъде са парите!  Четейки мотивите, изглеждат напълно като опрадвателна присъда за всички.

Гаранцията е широко ползван способ, даваш пари и си на свобода. Грубо казано, разбира се. Не това, което се досещате. Убил си човек, но си местен, свестен и известен – платиш няколко хиляди и свободно чакаш няколко години делото ти да приключи в съда. През което време вероятно всички свидетели ще ги е хванала амнезия или ще се впечатлят как ги гледаш лошо и ще се притеснят да свидетелсват.

И понеже помня повече от три дни, за съжаление, си спомням за още един известен син – синът на Гриша Ганчев, а и самият бизнесмен. Синът арестуван, журналистите щастливи от прекрасната тема, даваща хляб седмици наред, народът доволен, че и богатите също плачат. Сериозни обвинения, точене на ДДС, заплахи за убийство…..Някой да си спомня осъдителни присъди или снимка на Гриша Ганчев с белезници? Интересно и защо никой не пита, никой не коментира, това са почтени бизнесмени, стълбове на обществото.

По-странното е колко избирателно се прилага този способ за откупуване на свобдата. Няма как да не си припомня снимката на Десислава Иванчева – кмет на район „Младост”, имала наглостта да спира строителството в района.  Обвинена във вземане на подкуп в размери на джобните пари на известния син. Водена с букаи на краката и белезници на ръцете в болница, където да изследват онкологичното й заболяване. ОБЩЕСТВЕНО ОПАСНА!

И точно тук е въпросът – колко едно деяние е обществено опасно, че да позволиш извършителят да е на свобода? Дали взет подкуп, за да разрешиш строителство /под въпрос, доказателствата ще се разглеждат от съда/, или организирана престъпна група за данъчни измами  вероятно в размер на много милиони? От хора, известни с влиянието си?

Богатите също плачат! Трябва да дадат своя принос към ПР на управляващите. Народът да се радва като гледа как са им конфискували милионите и колите /доколко това е законно и ще издържи и после няма да бъде осъдена държавата в Страсбург, е под голям въпрос/.

Зрелища! Много, много зрелища преди избори!

Можеше и да арестуват и третата братовчедка на Ветко за по-сигурно!

Ако има такава!

Арестът на Митьо Очите /защо ли още не е предаден от турските власти/, арест на общински съветник, претърсване и изземване при прочутите хотелиери…..оставки на министри.

И всъщност ЗАЩО НЕ ВИДЯХ ВЪЛКО АРАБАДЖИЕВ СНИМАН С БЕЛЕЗНИЦИ???

Бутафорност, зрелища, цирк! Идват избори, дами и господа!

Елена Гунчева

Tagged

2 thoughts on “Ще арестуват и братовчедката на Ветко Арабаджиев! Или…цирково правосъдие по български! Коментарът, който взриви мрежата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *