КРАЙ на убийствата: Новорусия се ПРИСЪЕДИНЯВА към Руската федерация! Вижте ТУК!

Свят

На 31 август, в центъра на Донецк прогърмя взрив. Загина лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко.

Няколко часа по-късно Владимир Путин нарече смъртта на Захарченко „подло убийство“. Руският президент заяви, че убитият премиер на Донецката народна република е „истински народен лидер, смел и решителен човек, и патриот на Донбас“. Владимир Путин добави, цитиран от РИА Новости, че никой не може да постави Донбас на колене. И че Русия винаги ще бъде заедно със своите братя от въстаналите народни републики.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Москва счита убийството за терористичен акт, осъществен от Киевския режим.

Бившият директор на руския Институт за стратегически изследвания Леонид Решетников направо каза, че в убийството са замесени западните специални служби. И сега главната задача е да бъде пресечен достъпът им до двете донбаски народни републики.

А временно изпълняващият длъжността премиер на Донецката народна република Дмитрий Трапезников, пък, обяви, че „курсът към интеграция на ЛДНР с Русия остава неизменен. А главната цел на двете републики е присъединяването им към Руската федерация“.

В тази връзка се откроява мнението на известния руски политолог Олег Матвейчев. Той счита, цитиран от politpuzzle.ru, че Русия трябва веднага да признае официално, Донецката и Луганската народни републики. И да сключи с тях договор за сътрудничество в областта на отбраната. Понеже Киевският режим и западните спецслужби няма да спрат провокациите, убийствата, терора и нападенията с военна сила срещу младите народни републики.

Втората точка, според политолога, е необходимостта от създаване на единно държавно обединение, наречено Новорусия. Матвейчев смята, че двете републики не са големи и разходите за две администрации само ще тежат върху хората от Донбас. А Новорусия може, след провеждане на референдум, много по-лесно да влезе, като единен субект, в състава на Руската федерация.

По този начин, добавя политологът, ще се прекратят веднъж завинаги огромните страдания, на които е подложен народът на Донбас. След четири години кървави битки за своята руска идентичност и принадлежност към руския свят, вече на всички в Европа и света е ясно, че жителите на Донецката и Луганската народни републики искат по-силно от всякога да се присъединят към Руската федерация.

И това тяхно желание, според Матвейчев, трябва най-накрая да бъде удовлетворено. Защото военните атаки на Киевския режим срещу народа на Донбас няма да спрат, докато не бъдат унищожени по-голямата част от хората в ЛДНР.

Вярно е, завършва политологът, че Западът осъществява този терор върху населението на Донбас, с цел да принуди Русия да приеме двете народни републики в своя състав. Тогава САЩ и европейските му пудели, ще получат нов повод да си дерат гърлата, как „агресивната Русия“ напада Украйна, променя границите и т.н. Но Западът и без това си реве. И то с абсолютно измислени поводи. Затова, сега по-важно е да се спасят хората от Донбас. А след това да се търсят реакции на западното скудоумие.

Можем да кажем в заключение, че Новорусия в най-скоро време ще влезе в състава на Руската федерация. Защото Владимир Путин не си хвърля думите на вятъра. А той заяви, че никой не може да постави Донбас на колене. И че Русия винаги ще бъде заедно с народа на ЛДНР.

Такова пряко ангажиране на руския президент със случващото се в Донецк, досега не е имало. А това на практика означава, че Донбас е вече руска територия. И там Западът няма думата.

Защото знаем, че когато битката е неизбежна, Владимир Путин нанася удара пръв. И Новорусия ще последва Крим.

А обичаният от цял Донбас, Александър Захарченко, ще помогне на своя народ и в смъртта си! Това е руският патриотизъм и всеотдайно служене на отечеството!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “КРАЙ на убийствата: Новорусия се ПРИСЪЕДИНЯВА към Руската федерация! Вижте ТУК!

  1. Да го правят по-бързо, за да има по-малко страдащи хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *