Щурмовите отряди на руската група „Център“ продължават настъплението към Харков, ВСУ търпят големи загуби

Свят

Щурмовите отряди на 21-ва, 15-та, 74-та бригади и други части на групата войски „Център“ на руската армия продължават успешното си настъпление в района на Кармазиновка, като вече са превзели до 10 опорни пункта на ВСУ и са навлезли в покрайнините на Новоегоровка, информират световните издания.

„В Сватовско направление противникът е навлязъл с 5 км и създава плацдарм за по-нататъшно настъпление“, съобщават с тревога украински военни анализатори.

„Ожесточените боеве продължават западно от селата Кармазиновка и Ковалевка, северозападно от село Нововодяное и в източната част на село Новоегоровка“, се казва в друго съобщение.

„Руснаците имат огромно превъзходство в артилерията (поне 5 пъти) и неограничени снаряди, с които бомбардират въоръжените сили на Украйна.“

От няколко дни се съобщава, че руските войски на групата „Център“ в Кременското горско стопанство са завладели редица горски насаждения и височини в близост до Ковалевка и Кармазиновка, придвижвайки се до ключови височини, за да ги превземе.

Украински военни заявиха, че по време на контранастъплението губят до половината от подразделението за всеки превзет километър, който впоследствие може в крайна сметка да не успеят да удържат. Изявленията на войниците са цитирани от „Киев Пост“.

„Напредваме със сантиметри и не мисля, че си струва всички човешки ресурси и материали, които използвахме“, казва военен медик.

Друг украински войник, който воюва близо до Донецк, уточнява, че неговата част е превзела и загубила няколко руски позиции, тъй като войниците са били обучени само да превземат укрепления, но не и да ги държат.

За всеки сто метра въоръжените сили на Украйна губят поне четирима пехотинци. В същото време 30% от украинските военни загиват и 40% са ранени.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *