Явор Божанков: Радев и главната копейка на държавата разделиха държавата! На Шипка нищо не се е случвало!

България отблизо
„Понеже чухме днес главната копейка на държавата да казва от паметника Шипка “точно на това място”. На точно това място нищо не се е случило“, пише народният представител.

 

 

Да познаваме и уважаваме историята е наш дълг. Историята. Не митологията.

Понеже чухме днес главната копейка на държавата да казва от паметника Шипка “точно на това място”.

На точно това място нищо не се е случило.

Шипка, овековечена от Вазов, е друг връх. Костите на Опълченците наистина са на Шипка. Но е добре да знаем къде е Шипка.

Само Румен Радев може да говори за обединение в първото изречение, а във второто да изсипе брутални атаки по цели групи български граждани.

Няма български революционер и патриот, който да не е казал думата си за Русия.

На 3 март 1878 две империи – Руската и Османската – подписват мир. Там даже няма български участници. Основите на българската свобода са положени 2 години по-рано – на 20 април 1876 г.

Въпреки това уважавам деня, като ден в който честваме свободата въпреки всички условности. И защото съм наясно, че пред нас, като общество има дълъг път. Докато разграничим подвига на нашите опълченци от руския имперски интерес и последвалата окупация на България.

 

5 thoughts on “Явор Божанков: Радев и главната копейка на държавата разделиха държавата! На Шипка нищо не се е случвало!

  1. Божанков, заври си кухата глава отзад и никога, ама никога не я вади от там.

    1. Глупако ти от какво семейство си ЯДЕ от комунистическата трапеза а сега плюеш каквото си ял Тъпо парче си и такова си оставаш

  2. Какъв народен представител е този объркан младеж!. Къде ги намират такива послушни и изпълнителни!Кариера „прави“ юнакът! Бай Ганьо би казал: Ей, курназ момче излезе! Всички ни излъга!

  3. Боже какви отрепки ражда нашето просветно министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *