Адвокат Ина Лулчева: Властта премина границите на всяка арогантност!/И видео/

България отблизо

Ситуацията в Несебър и клетвата с белезници, която положи законно избрания кмет Николай Димитров, е безпрецедентна по няколко начина.

Моят клиент няма да напусне и да избяга от страната. Няма и кой да го отвлече по време на заклеването в Общинския съвет. Това с белезниците е явно демонстрация на властта. Демонстрация на сила и арогантност.

Това каза пред bTV Ина Лулчева, адвокат на задържания кмет на Несебър Николай Димитров, който е обвинен за участие в престъпна група за купуване на гласове.

„Не мога да кажа колко време ще остане г-н Димитров в ареста, защото неговото задържане е незаконно. Доказателства срещу него са само думите на един човек. Извън тези думи няма нито едно друго доказателство. Този човек е свидетел по делото. Преди време той е работил в общинска фирма в Несебър. Бил е уволнен, но не по разпореждане на кмета. Николай Димитров не си е общувал по абсолютно никакъв начин с него. От прокуратурата казват, че Николай Димитров е виден човек и има опасност да извърши ново престъпление. В този случай арогантността е в задържането на моя клиент. Това става три дни преди изборите и за мен това е опит за намеса в изборите“, категорична бе Лулчева.

А ето какво стана в Несебър, след церемонията по заклеването:

Хилядно множество изпрати кмета на Несебър Николай Димитров, като скандираше „Свобода”, докато той беше конвоиран от залата на Общински съвет до микробуса на Съдебна охрана, за да го върнат в софийския арест. Градоначалникът спря пред хората и с високо вдигнати ръце, на които се виждаха белезниците, извика: „Искам да благодаря на всички за подкрепата. Скоро ще си дойдем! Искам да аплодирате всички тези служители, които ни доведоха, защото те ни докараха живи и здрави. Трябва да тръгваме, скоро ще се видим” .

Малко по-рано той присъства и на избора на председател на Общинския съвет. С 11 гласа „за” беше избран Румен Кулев от местна  коалиция „Нова алтернатива”, а 7 гласа получи Пейчо  Колев от партия „Море”.

След като заседанието приключи, в залата прозвуча емблематичната руска песен „День победы”.

Сред присъстващите на сесията, беше и опонентът  на Димитров в предизборната кампания Атанас Терзиев.

„Това, което се случва тук, не е приятно за никого”, коментира той.

По време на цялата сесия плътно до кмета Николай Димитров и до общинския съветник Петър Хрусафов бяха по двама души от съдебна охрана, а залата гъмжеше от полиция. До двамата задържани бяха плътно и съпругите им.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *