Американски политолог: Да си враг на САЩ е опасно, но да си приятел е фатално!

Свят

Съединените щати се опитват да удължат конфликта в Украйна, за да дестабилизират региона и да подкопаят икономиката на своите „съюзници“ като Германия, каза американският политолог Дан Ковалик пред Press TV. Според него САЩ нямат приятели, а само интереси, а основният интерес на Вашингтон е „да бъде единствената суперсила“, пише RT.

 

„Разбира се, САЩ се опитват да удължат конфликта в Украйна, за да дестабилизират региона“, каза той.

В същото време, както обясни Ковалик, Съединените щати провокираха този конфликт в продължение на осем години, за да въвлекат Москва във въоръжена конфронтация, която да „подкопае и потенциално да унищожи Русия“.

„Точно това направи Збигнев Бжежински в Афганистан през 70-те и 80-те години на миналия век, въвличайки СССР в опустошителен конфликт в Афганистан. И тази стратегия работи доста добре. Но сега виждаме, че САЩ се стремят към по-нататъшна дестабилизация, като искат да подкопаят и икономиките на своите „съюзници“ като Германия. Виждате ли, САЩ няма приятели; те имат само интереси“, каза още политологът.

Според него главният интерес на Вашингтон е „да бъде единствената суперсила“. „По този начин дори собствените му съюзници трябва да бъдат приведени в подчинение, за да им попречи да оспорят това състояние на нещата. И всъщност не друг, а Хенри Кисинджър предупреди за това, заявявайки: „Опасно е да си враг на Съединените щати, но фатално е да си приятел“. И е много лошо, че страни като Германия и Украйна, които САЩ сега жертват в името на подкопаването на Русия, не са разбрали това “, подчерта Ковалик.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *