Анализатор категорично: Победата на ГЕРБ ще е убедителна!

България отблизо

Победата на изборите за ГЕРБ ще е убедителна, категоричен е политологът доц. Петър Николов.

„Победата на ГЕРБ ще е шокираща за политическите му противници.

Причините са няколко. Първата е, че все повече българи са доволни от стандарта, който са достигнали и от общата икономическа ситуация в страната и се страхуват, че рязка промяна на политическата сцена може да им ги отнеме.

Това е гръбнакът на ГЕРБ днес – новата средна класа на България, която дори да се отвращава от един или друг аспект на управлението, предпочита да си затвори очите и да гласува рационално, а не емоционално. Втората причина е умението на Борисов да управлява кризи.

В ситуация на коронавирус и на остро политическо противопоставяне, той се оказа единственият партиен лидер, който не се изкуши да заеме крайна позиция и да я капитализира бързо, а предпочете да играе по ръба на бръснача, търсейки баланса между различните полюси“, подчертава Николов.

„За първи път в кариерата си прояви и изключително търпение, вкарвайки противниците си наместо в желания от тях блиц-криг, в дълга позиционна война. Те дадоха всичко от себе си преди около шест месеца – щурмуваха сараи, блокираха улици, обсаждаха телевизии, та даже се опитаха да запалят хора. И да, през ден брояха часовете до падането на „диктатора“ от власт.

Половин година по-късно армията им е тежко разделена и деморализирана, а Борисов със свежи сили излиза от окопа и им вика: „Хайде, нали искахте да се бием“. Прилича на прочутия мач на Мохамед Али и Джордж Форман, в който Али през цялото време позволява на Форман да го налага с юмруци, единствено прикривайки брадичката си.

Накрая, когато търсилият бърз нокаут Форман е изтощен до смърт, Али тепърва започва мача. Срещата се е състояла в Заир и е била наречена „The Rumble in the Jungle“, грохотът в джунглата“, припомня той.

Само да не стане така, че „грохотът на джунглата“ да се стовари върху Борисов.

Tagged

1 thought on “Анализатор категорично: Победата на ГЕРБ ще е убедителна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *