Анализатор: Спецоперацията навлезе в своя решаващ етап!

Свят

Мнението на някои анализатори, че наречената от Русия специална операция в Украйна се е забавила, е погрешно. Напротив, докладите сочат, че операцията навлиза в решителна фаза, заявява политологът и директор на Центъра за стратегически изследвания на Южен Кавказ Евгений Михайлов, съобщават световните издания.

Според него, провел се е изключително интересен брифинг на Министерството на отбраната на Русия и докладите показват, че мнението на анализаторите, че специалната операция уж се забавя, е донякъде погрешно.

 

„От това, което чета и виждам, разгромът на украинските сили се случва в още по-голям мащаб. Специално искам да отбележа боевете по посока Харков, близо до Краснопол, където съюзническите сили унищожиха повече от 200 войници. В село Дергачи в Харковска област също са убити над 100 войници“.

Няма видима контраофанзива, има масово унищожаване на военни съоръжения и жива сила. Това действа на страха, според анализатора.

„Не е необходимо да се атакува някъде всеки ден – достатъчно е разузнаването да работи добре, достатъчно е само да се унищожи огромно количество вражеска жива сила от разстояние. Украинските войски са се опитали да пробият река Ингулец край Лозова в Херсонска област. Те са открити и е унищожена огромна част от военното оборудване и са убити над 130 души.

Според Евгений Михайлов, очевидно е, че Украйна все още се опитва да докаже на Запада, че подготвя контраофанзива на юг, в Херсонска област, но това не се получава: или срещат парашутисти, или чеченски спецчасти, или нещо друго – винаги някой се изпречва на пътя им и им пречи да реализират целта си.

„Украйна губи, това е очевидно. Трябваше да послушат руските командири, които казваха: предайте се или няма да има милост. Няма смисъл да се предавате сега. Ако нашите бойци видят, че пред тях са неподготвени резервисти, те ги съжаляват, но ако не са, просто ги унищожават“.

Украйна вече не е държава

Според анализатора, на Запад САЩ вече открито заявяват целите си: война до последния украинец. Те не се интересуват от Украйна, а от това да изтощят Руската федерация колкото се може повече, но това не дава резултат. Сега всички доставки от САЩ се унищожават.

„Ако се изпратят за три милиарда и те ще бъдат унищожени. Виждаме, че край Днепропетровск са унищожени складове с ракети HIMARS, навсякъде се унищожават американски гаубици и самолети. Всичко върви по план“.

Евгений Михайлов смята, че Украйна вече не е държава и трябва да се направи нещо по въпроса. Украинският народ се нуждае от нови управници, които да доведат остатъците от държавата до нормален живот и мир със съседите.

„Специалната операция не спира. Всеки ден се унищожават десетки складове и бази, много командни пунктове във всички посоки: Херсон, Харков, Донска област. Специалната операция навлезе в решителна фаза. Забавянето на темпото, за което се твърди, показва, че се подготвяме. За какво – септември ще покаже“, завършва анализаторът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *