Байдън отсвири Зеленски и Украйна! Отчаянието в Киев е пълно!

Свят

Президентът на Украйна Володимир Зеленски трябва сам да реши дали да остане в Украйна. Това каза ръководителят на Белия дом Джо Байдън, отговаряйки на въпрос на журналисти.

Подтекстът е, че Украйна всеки момент ще бъде победена от руската армия и Зеленски или трябва да бяга, или да остане, но в такъв случая САЩ не могат да гарантират сигурността му.

Припомняме, че Русия не е кръвожадна, но Зеленски, Порошенко и другите ще отговарят пред съда за своите престъпления.

Припомняме още, че по-рано Байдън отказа на Зеленски да въведе зона, забранена за полети над територията на Украйна, като каза, че „все още не е време“.

Има основание да се смята, че САЩ абдикират от отговорност за сигурността на „президента“ на Украйна.

Припомняме, че Зеленски поиска от НАТО да обяви зона, забранена за полети над Украйна, за да притисне Русия да спре бомбардировките. Той даде интервюто минути след като беше говорил с американския президент Джо Байдън.

Зеленски заяви, че няма начин да комуникира със семейството си и не е виждал съпругата и трите си деца, откакто Русия започна инвазията в Украйна.

Tagged

1 thought on “Байдън отсвири Зеленски и Украйна! Отчаянието в Киев е пълно!

  1. Как така бу юнако , ти не си ли в Украйна или заедно с Кличко сте в Полша и от там призовавате украинските войници да се бият . Ако си сигурен във високия боен дух на армията защо не разрешаваш на мъжете да се евакуират а , защото ги използваш като жив щит. Това няма да ти се размине

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *