Байдън стана за смях с видео, пуснато от USA TODAY!

Свят

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън бе взет на подбив в социалните мрежи, заради видео, публикувано от авторитетното американско списание USA TODAY.

На видеото, озаглавено President Joe Biden outlines his racial equity agenda (LIVE) – (Президентът Джо Байдън представя дневния си ред за расово равенство) в присъствието на вицето Камала Харис, се вижда как привършвайки речта си, той с химикалка в ръка отива да подписва подготвените в папки документи.

Отваря първата папка и вместо да я подпише, почва да си прибира химикалката в джоба на сакото. Само че не успява, и дори и на него му става смешно от цялата ситуация.

След това подписва документа във всяка папка, като подбира отделна химикалка от комплекта, поставен на бюрото му (това е традиция в Белия дом, понеже всяка отделна писалка става сувенир).

„Нещо средно между Брежнев и Черненко…“, коментират потребители, запознати с реалностите и управляващата върхушка по време на късния социализъм в бившия СССР.

 

Обяснението за конфузната ситуация е, че това не е точно „химикалка“ (въпреки че много прилича на такава) – а е един вид „дистанционно“, с което той си е служил по време на речта си („телепромптер“, който управлява голям екран отпред, на който с големи букви му подават следващата фраза от предварително подготвената „реч“ – познатото от нашите телевизионни студиа т.нар. „аутокю“). Това би могло да обясни защо той се опитва първо да прибере в джоба си тази „химикалка – и едва след това започва да ползва набора от няколко еднакви писалки, предварително подготвени за него върху бюрото…

А коментарите в YouTube не оставят място за съмнение какво мислят самите американци:

„Най-мизерния президент, който САЩ са имали в историята си“.

„Чудно как това видео още стои в YouTube“.

„Не мога да повярвам, че не са изключили коментарите“.

„Джо, ти знаеш, че Тръмп ПОБЕДИ! Надявам се, че можеш да спиш с чиста съвет!“

„Главнокомандващ и крадец“

За по-малко от два часа видеото беше гледано от над 7000 души.

Дали ще остане онлайн, не ясно…, завършва публикацията в Епицентър.

 

Вижте видеото:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *