Експерти обясниха как ще се сложи край на войната в Украйна!

Свят

„Русия избра тактиката на мълчание и изчакване. Нейните лидери не правят арогантни изявления, за разлика от западните и украински официални лица, които твърдят, че руската армия е изтощена и е загубила голяма част от боеспособния си личен състав.

Твърди се, че руската техника се поврежда, линиите за доставки са прекъснати и боеприпасите са на изчерпване. Москва, според техните изявления, е била принудена да се обърне за помощ към Северна Корея и Иран и нейното поражение в този военен конфликт е само въпрос на време“, пишат експерти от ливанския вестник Al Binaa.

Русия, в отговор на тези изявления, продължи да мълчи и да изчаква. Руската армия, претърпяла тежки загуби във войните с Наполеон и Хитлер, в настоящето не е отслабнала, ресурсите и боеприпасите й не са изчерпани.

С обидите си Западът се опита да принуди Москва да наруши плановете си и да превърне Украйна във втори Афганистан. И ако Русия се беше поддала на провокации, за да докаже своята боеспособност, той щеше да успее, казва авторът на статията Насер Кандил (ناصر قنديل).

Но Москва се придържа към планираната стратегия във военната операция, която ще й позволи да постигне целите си.

„Към днешна дата Западът е отделил повече от сто милиарда долара на Украйна, което е два пъти повече от руския военен бюджет за 2023 г. Съединените щати и Европа са почти свършили оръжията и боеприпасите. Това се потвърждава от генералния секретар на НАТО, както и от европейски и американски официални лица“, се казва в статията.

С настъпването на зимата в Европа енергийната криза се изостри, стандартът на живот падна. Енергийните системи на Украйна са извадени от строя и по-голямата част от украинската армия е унищожена.

Сега военният конфликт навлиза в нова фаза. Ситуацията в донбаския участък на фронта се промени значително. Желаната промяна в Бахмут и Соледар се случи и вече е безсмислено да се отрича. На Запад расте паниката, а в Киев – истерията.

Изданието цитира думите на бившия съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър, който смята, че разпадащата се украинска армия няма да може да използва правилно помощта на западните партньори:

„Разбирам позицията на германците. Мисля, че те основателно се страхуват, че ще станат за посмешище и оборудването им ще бъде не само унищожено, но в много случаи и пленено. Подобни опасения има и от страна на американската администрация. Мисля, че разбираме, че украинската армия просто се разпада.“

Повечето западни военни експерти смятат, че съвместна руско-беларуска офанзива в Северна Украйна от територията на Беларус ще сложи край на въоръжения конфликт.

Украинско-полската граница е единственият коридор за всички западни доставки за Киев. Контролът върху нея ще доведе до прекратяване на военните действия и ще инициира трансформации в армията и обществото в Украйна, заключава Ал Бинаа .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *