Безочие: В разгара на епидемията Борисов отново атакува президента Радев! Ето зловещите причини!

България отблизо

Както всички знаем, според Борисов, за всички беди в България е виновен президентът Радев.

И не защото не се грижи за хората и държавата. Не защото посланията му са неразумни. Не! Това Борисов не може да го отрече така, че хората да му повярват.

Причината за настоящото умствено състояние на премиера е проста. Той е свикнал всички да му ръкопляскат и да му козируват. И понеже президентът Радев не го прави, и на всичко отгоре го критикува, за аферите и далаверите, за корупцията по високите етажи на властта и разпиляване на държавните пари… Точно затова Борисов се стреми да принизи ролята на президента.

Иска да го свали до своето ниво. И хората в България да си кажат, да, Борисов има грехове. Но грехове има и президентът Радев. Те двамата са от едно и също котило. Затова бяха многобройните атаки срещу Румен Радев и неговото семейство. Срещу баща му, срещу съпругата му, срещу децата му.

Но всички тези опити на Борисов и слугите му не само не принизиха президента Радев в очите на хората. Стана точно обратното. Без де иска, Борисов създаде нов и огромен ореол около личността на президента. Защото той се оказа единственият човек във властта, който се противопоставя на шуробаджанашкото разграбване на страната.

И точно затова Борисов вчера отново не си сдържа нервите и изригна срещу своя враг, когото не може да забрави дори в разразилата се смъртоносна епидемия.

„Не виждам смисъл да водя разговори с президента, нито от свикване на КСНС“, заяви Борисов, цитиран от Епицентър.бг.

„Говорех с него до неделя. Това, което той направи след разговора ни, не само е недопустимо, не само, че никой друг в Европа не го направи, но този разнобой в такъв момент е немислим. Вместо да каже: „Браво“ на лекарите или на момчетата на границата… Аз съм горд със сънародниците си, които вярват на щаба. Не го разбирам“, не скри обидата си тази вечер премиерът от действията на държавния глава.

А действията на президента Радев бяха простички. Той иска правителството не да се хвали, а да помага реално на хората. Както и да не ги занимава с безкрайни заплахи и ограничителни мерки. Иска да се закупят лекарства, които вече ги има в Русия, В Китай, в Германия, в Гърция и т.н. А не да се каканиже от сутрин до вечер, че лекарства няма, тестове няма, маски няма и прочие такива нелепици.

Може всичко да има и то в изобилие. Но… Борисов отново се подложи на Брюксел. И между другото, не веднъж повтори, че ние сме щели да произвеждаме предпазни средства за страните от Запада. Ами тогава да го питаме къде са предпазните средства за нас.

И не е ли ясно на правителството, че след като не можем да намерим респираторни апарати в достатъчно количество трябва да закупим лекарства. Може да не са на сто процента ефективни. Но ние питаме кое лекарство срещу кой болест е на 100% ефективно?!

Следователно приказките на Борисов, че заедно с ЕС стигнали до извода, че няма 100% ефективни лекарства и тестове водят до един мрачен извод. По заповед на Брюксел, премиерът се готви да ни остави беззащитни срещу заразата.

Ето затова имаме нужда от нашия президент, който се бори за обикновените хора. За да стопира тези убийствени маноьври на властта, която отново полегна на Брюксел. И затова българският народ ще обича президента, и ще му помага винаги.

Защото се оказва, че само президента и народа са единни срещу заразата, която ни преследва. И така ще бъде винаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *