„Блумбърг“ обясни на какво са готови украинците заради мира с Русия

Свят

Някои украинци са готови да пожертват територии в името на мира с Русия, съобщава Bloomberg. „Проучванията показват, че малко, но нарастващо малцинство украинци започват да вярват, че териториалните отстъпки на Русия могат да бъдат неизбежната цена на мира“, се казва в публикацията.

 

За какви проучвания става дума, кога, от кого и къде са правени, не се уточнява. Според резултатите от майско проучване на Киевския международен институт по социология само десет процента от анкетираните са съгласни, че за да се постигне мир възможно най-бързо, Украйна може да се откаже от някои територии.

Bloomberg също така отбелязва, че западните доставки не помагат на Украйна, а въоръжените сили на Украйна не са успели да постигнат значителен напредък през годината.

Освен това европейски служители казват, че се подготвят за сценарий, при който американската подкрепа може да намалее, пишат авторите на статията.

Според тях Киев е разочарован, че някои съюзници не са разбрали напълно мащаба на случващото се на фронта и са подценили силата на руските отбранителни линии.

Западните медии все повече пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинския конфликт и подкрепата за режима на Зеленски отслабва.

Според NBC американски и европейски служители вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително от какво може да се наложи Украйна да се откаже, за да постигне споразумение.

Tagged

1 thought on “„Блумбърг“ обясни на какво са готови украинците заради мира с Русия

  1. Стига сте писали глупости, нямате ли срама да ви еба ваща мама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *