Бойко Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици!

България отблизо

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и Държавната агенция за технически операции (ДАТО) са подслушвали политици, съобщи Нова телевизия.

 

Изявлението беше направено по повод на твърденията на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, че опозиционни политици са били подслушвани във времето около парламентарните избори на 4 април. Припомняме, Атанасов е и бивш шеф на Националната служба за сигурност.

Рашков каза още, че е получил информация, според която в ДАНС се унищожават материали.

По думите му, срещу него също имало образувано дело в прокуратурата – след публикация в медиите, че той и заместник-шеф на ДАТО готвят Бръмбаргейт 2, чиято мишена е главният прокурор.

Според изявлението на Атанас Атанасов, ДАНС, ГДБОП и „Вътрешна сигурност“ в МВР са подслушвали 32-ма политици от ДБ, ИТН и ИСМВ.

От ДАНС съобщиха, че е разпоредена вътрешна проверка заради твърденията на Атанасов.

„По повод изказани днес (19 май) в медиите твърдения за неправомерно използвани от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) специални разузнавателни средства (СРС) спрямо политици преди проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори в страната в ДАНС е разпоредена вътрешна проверка за изясняване на изнесената информация“, се казва в съобщението от агенцията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *