Борисов заплаши Петков: Още днес може да разбере какво е да управляват без нас! Ще се срутят!

България отблизо

Много хора обичат да се правят на това, което не са. Няма да говоря за правни теми, където хората учат с години. Най-важното в Конституцията и промяната й е съдебната реформа – разделянето на съвета, повече съдии, по-малко прокурори. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента. 

„Винаги сме слагали Христо Иванов пред черта, защото го работи от години и аз му се доверявам“, каза още той.

 

Попитан дали се гордее, че е част от този кабинет, Борисов отсече: „Гордостта ми блика отвсякъде. В нашето споразумение е записано, че при ротацията – всеки министър минава на оценка. Още днес може да разберат какво е да управляват без нас. Не ми харесва това, че закони се изменят по няколко пъти. Надявам се, че след ротацията държавата ще е в по-добро финансово състояние“, каза още той.

Слушах министър Тагарев и съм много възмутен от това, което каза. Не му прави чест, заяви той по повод проекта за Страйкърите.

„Все пак това е парламент. Не съм доволен, че някои закони ги променяме след като сме ги приели. Да приемем, че е млада коалицията, неопитна. Трябва да се изпипват, особено подобни закони. Наслушах се, че се крадат по 10-8-4 милиарда на година. Надявам се, че след изборите, като гледаме бюджета, ще е по-добре“, каза Борисов.

„Кирил Петков абсолютно нищо не може да прави, затова от рано сутрин говорим с часове по телефона“, каза още Борисов.

Борисов коментира и дали би приел министри от ДПС. Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни вчерашното си изявление – че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен.

„Това за мен са съществените неща. Видях напрежението в обществото – затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *