Борисов отново скочи на президента: Госпожа Радева да ходи с рикша! Аз ще карам колело, а мога и на мотор!

България отблизо

Правилно е политиците да си плащат за това, че Националната служба за охрана ги пази.

Това каза премиерът Бойко Борисов по Дарик радио. Той коментира думите на президента Румен Радев, че Доган и Пеевски не трябва да бъдат охранявани безплатно, той като имат финансовата възможност да си плащат за това.

„Който е застрашен, но има партийна субсидия или възможност да си плаща, да го прави, за да не тежи на данъкоплатците“. След това Борисов не пропусна да захапе държавният глава, който по-рано днес заяви: Президентът по закон реално няма контрол над НСО. Президентът само го изтикват напред, за да обира всички негативи, но по закон той не може да въздейства върху службата. Даже не може да разпореди проверка“.

Борисов репликира: „Разбрах, че службата, която е пряко към президента, трябва и аз за нея да отговарям. Отиде един ден с колело на работа. Наснима се…“. След това продължи в характерния си стил на говорене:

„Г-жа Радева с рикша ли ще ходи. Аз също карам колело, мога и с мотор да си ходя. Може още утре да тръгнем с колела. В дъжд, кал да ни се смеят всички. Ще се къпем и преобличаме на работа. После вечерта обратно по баира, а полицаите да ни пазят в храстите. Да ни се смеят всички“.

Борисов продължи с критиките по адрес на Румен Радев: „Да не говорим за човек, призван да бъде обединител на нацията, а се държи като опозиционен лидер. Всъщност е първият човек в държавата – с най-голямата заплата и привилегии, а говори за собствената си държава като президент на чужда държава, към която имаме враждебно отношение“, каза Борисов.

„За това не искам да си губя времето да обяснявам какво казал Радев. Той като излезе в чужбина, защото обича да пътува често, говори само добре. А като дойде да се изказва тука, освен критика към правителството друго няма. Не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, срещу управлението на неговата партия, която го направи президент“, добави още лидерът на ГЕРБ./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *