Борисов се изцепи: Ще направим правителство срещу чудовищната война на Путин!

България отблизо

Пети път да не се направи правителство не е честно към народа. Ще вложим огромно усилие да направим правителство, заяви във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. С кой? С който народът избере, с който е патриот – отговори той на незададения въпрос с кого ще се коалира ГЕРБ след изборите.

Срещу чудовищната война на Путин в Украйна, с който е за европейските ценности – каквито сме ние от ЕНП. С тези ще правим правителство, бе категоричен той.

„5-и път да не се направи правителство и да се оправдаем с президента, за да търсим местните избори, това не е честно към народа“, бяха точните думи на лидера на ГЕРБ.

ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ.

Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал „шефе“ или „Ваше Величество“, не трябва да забравяш.

Кой е първи – темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият“, каза още Бойко Борисов, надъхвайки своите за предстоящите избори. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други – видели са разликата от 10 %. „Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как – вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията“, обвини бившите управляващи той.

„Две години държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари – помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите – сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар“, описа бившият премиер.

Бойко Борисов отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев – да изкарат какви са параметрите на финансите на държавата. „Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората“, заяви лидерът на ГЕРБ.

И обещава на пенсионерите по една студена вода, защото нямало пари.

Източник Гласове

Tagged

1 thought on “Борисов се изцепи: Ще направим правителство срещу чудовищната война на Путин!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *