Полудяха ли? И Полша се готви за война!

Свят

Натрупването на стотици единици военна техника в Полша показва подготовката на Варшава за война.

 

В полските пристанища са видени стотици, ако не и хиляди, единици военна техника, включително бронетранспортьори, тежки танкове M1 Abrams, армейски трактори, камиони, специално оборудване и др.

Появата на толкова голямо количество техника и оръжия тук показва, че Варшава се готви за война, особено след като тук има оборудване, което не се доставя на Украйна.

На видеозаписи, заснети в полското пристанище, можете да видите стотици бронетранспортьори и бронирани машини, специални влекачи и евакуационни машини, линейки бронетранспортьори, танкове и друга техника.

Предположенията, че тези оръжия се подготвят за изпращане в Украйна, не са верни, тъй като танковете M1 Abrams могат да бъдат изпратени в Украйна едва през 2024 г.

Все още няма официални изявления относно появата на такова голямо количество военна техника в Полша, но днес е известно за разполагането на полската армия близо до границите с Беларус и в района на Калининградска област, което допълнително създава напрежение и риск от атака от Варшава.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *