Британският наемник „Рамбо“ разкри какво се случва със западните рамбовци при сблъсък с руската армия

Свят

В неотдавнашно интервю за британския телевизионен канал Sky News ирландският наемник, известен с псевдонима „Рамбо“ (истинско име Рис Бърн), споделя ужасяващите истории, които е преживял, заедно с други наемници, на фронтовата линия.

 

Бърн, бивш картечар от 59-а бригада на ВСУ, разказа за трудностите, с които се е сблъскало неговото подразделение от 40 души, включващо оцелели украинци, американци и британци.

Той отбеляза критичната липса на въздушна подкрепа и отбеляза, че два танка, които са били разположени, за да осигурят прикритие на групата му, са напуснали позициите си.

Бърн сподели драматичен разказ за това как е забелязал приближаващ се руски танк Т-72, който първоначално е взел за свой и който е открил огън директно към тяхната позиция.

Оцелелите от тази атака избягали в гората. На мястото на инцидента пристигнал „украински пикап“, за да евакуира ранените, но тогава руският танк започнал да преследва превозното средство.

„Снарядите летяха точно над главите ни. Ужас е, когато от пикапа виждаш как Т-72 те преследва. Не се предполагаше, че ще оцелеем“, отбелязва Бърн, обсъждайки драматичното преследване.

В момента Бърн е подложен на рехабилитация. Според него „хиляди хора като него крещят през нощта от връхлитащото ги зловещо предчувствие, че руснаците идват“. Наемникът признава, че е изтощен от сраженията и не планира да се върне отново на фронтовата линия. В откровеното си интервю той разкрива ужасяващата действителност при сблъсъка с руската армия и твърди, че никъде по света не е преживявал толкова страшни неща.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *