Британски експерт: Американските танкове „Abrams“ ще се окажат напълно ненужни в Украйна

Свят

Танковете Abrams, които американските власти обещават да прехвърлят в Киев, могат да се сблъскат със сериозни проблеми в Запорожка област поради предстоящото есенно разкалване. 

 

Това заяви Марина Мирон, изследовател от Факултета по военни изследвания на Кралския колеж в Лондон. Според нея използването на тези бойни машини е „абсолютно нелогично“, тъй като те могат просто да затънат в калта, пишат чужди агенции.

„Автомобилът за поддръжка също може да затъне и това би било катастрофа“, каза анализаторът пред Newsweek.

Както отбеляза Мирон, друга трудност за украинската армия ще бъде възможен „логистичен кошмар“ на фронта поради трудността да се използват едновременно три различни типа танкове: американски Abrams, немски Leopard и британски Challenger.

Всички тези западни бойни машини ще бъдат безполезни в редиците на украинските въоръжени сили, тъй като ако се повредят, ще е необходима помощта на обучени ремонтни инженери. В допълнение, Киев няма запаси от резервни части за това оборудване.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Британски експерт: Американските танкове „Abrams“ ще се окажат напълно ненужни в Украйна

  1. Ами на Вас не ви ли беше ясно предварително какво е времето в Украйна?Или от страх да не им се случат случки като на останалата техника си търсите извинения?Подценихте Русия и руснаците,както подценявате и нас,все едно сме прости и не разбираме какво се случва!Истината е,че Русия Ви разби тотално!!!ТОТАЛНО!!!Вашите машини,обучение,логистика и т.н. за никакъв к.р не става!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *