Британското разузнаване каза защо Русия връща на фронта ценен самолет от съветската епоха

Свят

Русия въвежда в употреба за военни цели самолет М-55. Това се посочва в ежедневния разузнавателен бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство за военните действия в Украйна, пише „Фокус“.

„Русия вероятно обмисля да върне на въоръжение височинния разузнавателен самолет от съветската епоха M-55-Мясищев (кодификация на НАТО: Mystic-B) Самолетът, чийто оперативен таван е над 21 336 м, напоследък се използва като платформа за изследвания в областта на изследователските науки.

Въпреки това той е наблюдаван да носи военна разузнавателна капсула, разработена за използване в руските изтребители“, съобщава британското министерство.

„Критично важно в руската военна стратегия е необходимостта да се създава все по-голяма способност за наблюдение, разузнаване, идентифициране на цели и мигновеното им изпращане на руската авиация, артилерийските и ракетни войски. Това е от решаващо значение за навременното и точно откриване и поразяване на цели от руските въздушни, морски и сухопътни сили.

Съществува реална възможност M-55 да се върне на фронтовата линия, за да увеличи допълнително възможностите на Русия за наблюдение и разузнаване над Украйна. Работата на големи височини позволява на сензорите да работят на значителна дистанция.

Почти сигурно е, че самолетите ще изпълняват мисии срещу Украйна от относителната безопасност на руското въздушно пространство“, се допълва още в доклада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *