Вече официално: Шойгу заяви, че в Мариупол се установява мирен живот!

Свят

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че въоръжените сили на РФ контролират Мариупол.

В освободените територии на ЛНР, ДНР и Украйна се установява мирен живот. Включително в Мариупол, най-големият индустриален и транспортен център на Азовско море. Той е под контрола на руската армия“, допълни още Шойгу.

„Руските въоръжени сили продължават да се опитват да убедят украинските военни, блокирани в „Азовстал“, да освободят цивилните и да предадат оръжието си“, каза Шойгу.

Освен това той отправи и сериозно предупреждение. „Транспортът на страните от НАТО, които снабдяват и ще снабдяват с оръжие Украйна, ще бъде унищожен“, съобщи ръководителят на руското министерство на отбраната.

Той уточни, че в момента САЩ и някои държави от НАТО продължават активно да „изпомпват Украйна с оръжие и военна техника“.

„Всеки транспорт на Северноатлантическия алианс, пристигнал на територията на страната с оръжия или материали за нуждите на украинските въоръжени сили, се счита от нас като легитимна цел за унищожаване“, каза Шойгу на среща в сряда.

Министърът на отбраната на Руската федерация подчерта, че руските военни ще продължат да изпълняват поставените от президента Владимир Путин задачи. По думите му, за да защитят населението на Донбас, те проявяват „храброст и храброст“ и достойно изпълнявайки военния си дълг.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *