Високоточните снаряди „Краснопол“ поразяват целите навсякъде, където и да се скрити

Свят

За първи път в зоната на конфликта в Украйна бе забелязано използването на високоточни боеприпаси Краснопол-М2.

В рамките на специална военна операция в зоната на военните действия е забелязан модернизиран високоточен боеприпас „Краснопол-М2“, както се вижда от видео, разпространено от Министерството на отбраната на Русия.

Този нов артилерийски снаряд е подобрен въз основа на опита, натрупан по време на военните действия в Украйна, и представлява значително подобрение спрямо предишната версия поради подобрените характеристики.

„Краснопол-М2“ има увеличен обсег на стрелба до 20-26 км и е оборудван с нова полуактивна лазерна глава за самонасочване.

Една от основните характеристики е, че програмата за полет на боеприпаса вече се задава автоматично, което намалява вероятността от грешки при подготовката му за стрелба и повишава общата ефективност на използване.

В допълнение към тези подобрения, модернизираният високоточен снаряд Краснопол-М2 има уникалната способност да прави независими една от друга промени на курса на полет.

Това разширява неговите тактически и технически характеристики и позволява поразяването на цели в падини височини и навсякъде, където и да са скрити. Това е значително подобрение в сравнение с предишните версии на боеприпасите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *