Водещ на телевизия Fox News разказа за американските власти и биолабораториите в Украйна!

Свят

В продължение на около четвърт час водещият на Fox News Тъкър Карлсън разказа на зрителите за лъжите на американските власти за биологичните лаборатории в Украйна. 

Журналистът нарече неверни и обвиненията на Америка срещу Русия, която публикува данни за наличието на подобни лаборатории.

Говорим за биолаборатории, чийто въпрос изненада заместник държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд. В крайна сметка, след неудобна пауза, тя ги нарече „изследователски съоръжения“ и заяви, че се страхува, че информацията от тях ще попадне в ръцете на руските сили.

„Под клетва на открито изслушване на комисия в Конгреса Виктория Нюланд потвърди, че руската „дезинформация“, която Вашингтон от дни нарича ​​лъжа, теория на конспирацията, лудост, в която е неморално да се вярва, всъщност е напълно вярна, “, подчерта Карлсън.

Водещият нарече Украйна „най-бедната страна в Европа“ и прецени, че такова място явно не е подходящо за биомедицински изследвания. Той каза, че след думите на Нюланд е по-вероятно там да се разработват военни изследвания и биологично оръжие.

„Ако финансирате тайни биолаборатории в Украйна, но искате да скриете този факт от хората, които плащат за това, тогава можете да излъжете за това, като кажете, че руснаците лъжат. Можете да започнете кампания за дезинформация, като кажете, че други момчета са започнали кампанията за дезинформация. Говорите за Виктория Нюланд? Смешно е.

Какво не е смешно: Не е смешно това, че всичко е напълно вярно“, обобщи Карлсън.

Преди това съществуването на химически или биологични лаборатории в Украйна, принадлежащи на Съединените щати, беше отречено от Държавния департамент и Пентагона. В същото време на официалния сайт на правителството на САЩ има сканиран документ на споразумение с Украйна, според което Америка финансира изследвания на патогени и биологични оръжия от 2005 г.

Руската страна възнамерява да изпрати до техническия секретариат на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) събраните документи за опасността от провокации от страна на Украйна с използване на химическо оръжие.

На 24 февруари Русия започна специална операция за защита на Донбас, чиято основна задача е „демилитаризация и денацификация на Украйна“.

От същия ден служители на контролирани от САЩ биологични лаборатории започнали да унищожават документи и проби, включително особено опасни патогени: причинители на чума, антракс, холера. Например на 26 февруари стана известно, че посолството на САЩ е премахнало от официалния си уебсайт документи за биологични лаборатории, разположени на територията на Украйна.

В същото време китайското правителство наскоро призова САЩ да разкрият информация за военни биологични лаборатории, разположени в Украйна.

Всъщност съществуването на такива биологични лаборатории на територията на Украйна беше официално потвърдено в САЩ на 8 март. Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че съоръженията за биологични изследвания, разположени на територията на Украйна, не трябва да попадат в ръцете на руските сили.

От своя страна Министерството на външните работи на Руската федерация нарече американските биологични лаборатории пряка заплаха за Русия. Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи да се образува наказателно дело заради разработването на биологични оръжия в Украйна.

По-рано докторът на биологичните науки Пьотр Чумаков обясни какво могат да правят учените в американските биологични лаборатории в Украйна.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *