Всичко свършва: Базата на украинските националисти в завод „Азовстал“ е изтрита от лицето на земята!

Свят

Базата на украинския националистически батальон „Азов“, която се намираше  в завода „Азовстал“ в Мариупол е разрушена почти до основи от високоточни оръжия и артилерийски удари, съобщи руското командване.

Мариупол, най-големият град в района на Азовско море, е една от основните цели на руската офанзива в югоизточната част на страната заедно с частите на ДНР. От украинските сили в града са останали само бойците, които са се окопали в стоманодобивния завод „Азовстал“.

На територията на базата не е останала нито една непокътната сграда или превозно средство, навсякъде се виждат разрушени и опожарени постройки. В една от сградите на стената се вижда надпис „Ахмат – сила“.

Асошиейтед прес съобщи още, че Русия е преместила дузина елитни части от Мариупол в Източна Украйна, където се разгаря битката за Донбас, обявиха украинските власти.

Руската държавна телевизия показа руското знаме, което се издигна, както тя обяви, над телевизионната кула в града, а също показа и, че най-високата сграда в обсадения индустриален комплекс „Азовстал“ е обхваната в пламъци.

В Мариупол, в комплекса „Азовстал“ руските сили бомбардират с големи прекъсвания, за да напомнят на националистите, че имат възможност да се предадат и спасят живота си. Смята се, че там има около 2000 украински бойци и това е последният известен бастион на съпротивата в стратегическия украински град, обяви канцеларията на кмета на града.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *