Иво Инджев изля кофа помия по президента и Русия

България отблизо
„Ето защо вече знам какво ще мърмори Главномърморещия ни преzидент в телевизионното си обръщение по БНТ на Нова година. Пожелавам ви да има мир, най-вече руски, а шарлатаните да си отидат с мир, за да ни е мирна главата след това, което ни дойде до главата през ужасната 2023-та!”, ироничен е Иво Инджев.

Публикация на Иво Инджев в блога ivo.bg. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Запазен е оригиналният правопис на публикацията, тъй като в него е вложено значение. 

 

Нашите другарки и другари не са най-представителните празнувачи на религиозния празник Рождество Христово, но това не пречи на Нинова да се пусне за всеобща умилителна употреба в соцмрежите как меси питка за Бъдни вечер. Отрудена жена-меси, вместо да си купи готова. Нали е за “традиционните ценности”…

 

Сколаса също и да съжали, че не може да се връща назад във времето, където всъщност пребивава манталитетно. Нямало да издигне Радэв за президент отново, ако можела да се върне в миналото.

 

Аз пък съм надарен с възможността да гледам в бъдещето, поне в близкото.

 

Ето защо вече знам какво ще мърмори Главномърморещия ни президент по БНТ на Нова година.

 

“Другарки и другари, драги сънени сънародници, събудете се от приспивната програма на БНТ, чуйте какво имам да ви казвам!

 

Отиде си една ужасна година, през която лъжците, аматьорите и шарлатаните за втори пореден път ме измамиха. Ако можех да се върна назад, не бих им дал шанс.

 

През непоносимата 2023 година станахме свидетели на най-вредното за България и света управление на страната, в която чуждестранните инвестиции се увеличиха само с няколко милиарда спрямо предишната оскъдна година. Българите едвам спестиха рекордните един милиард лева от страх, че ги чака още по-тежката 2024 година.

 

Войнолюбците поощриха и военната индустрия с поръчки за украинските агресори, поради което имаме милитаристичен рекорд по печалби за бюджета. Безмилостно експлоатираните в заводите българи бяха принудени да работят на три смени.

 

Мнозина войнолюбци у нас забогатяха. В резултат, за срам и позор, в най-бедната страна от ЕС бяха продадени най-много нови автомобили на глава от населението в рамките на Евросъюза.

 

Нарязаха Паметника на съветските освободители парче по парче, при това с флекс, наричан в братската Русия болгарка, а не със сърп и чук, както биха постъпили в цивилизования руския свят, ако там имаше поне един български паметник.

 

 

Притиснаха Лукойл да плаща данъци, което няма как да не навреди на трудещите се в сектора (почти както в сектора Газа се отразява на бедното население израелската агресия).

 

Продължи войнолюбивата подкрепа на управляващото евроатлантическо малцинство за агресията на Киев срещу миролюбивата Москва. Дадоха на украинските бивши окупатори на Крим свидни бетеери родно производство, вместо да ги държат още 60 години в складовете за бъдещите поколения да видят какви е чудеса раждала някога миролюбивата ни социалистическа икономика. Поне да ги бяха нарязали за вторични суровини с болгарката, вместо да ги изпращат срещу нашите руски освободители на фронта.

 

Нарочно направиха така, че да имаме по-евтин природен газ само и само да не се сбъднат предупрежденията ми за неизбежно поскъпване на тази суровина.

 

Принудиха ме да налагам вето на разни закони, знаейки, че то няма да мине и ще изглеждам смешен в очите дори и на Кремъл.

 

Със същата цел успяха да убедят Нидерландия да се откаже от възраженията си срещу приемането на България в Шенген и моите предупреждения за липсата на напредък в това отношение ще се окажат дискредитирани.

 

За радост ние, здравите сили, удържахме и някои победи над шарлатаните. Преди всичко ги накарахме да се откажат от смяната на националния ни празник 3 март с някоя дата, която няма нищо общо с Русия. Спасихме също братските отношения с нашите доброжелатели от Сърбия и Унгария, като принудихме евротлантическата шайка да оттегли безумната си идея България да печели повече от транзитни такси за природния газ.

 

Именно в този контекст трябва да разглеждаме конструктивното предложение на говорителката на руското външно министерство Захарова нашата страна да си плати. Благодарим за напомнянето, че дължим всичко на Русия и поради това трябва да си плащаме, ако искаме и в бъдеще да ни подсещат все така братски да сме им благодарни.

 

Въпреки тези светли лъчи в тъмното ни минало предстои да видим дали ще ни огрее Шенген, в който шарлатаните не можаха да ни вкарат въпреки дългото си управление от близо половин година. Нека припомня, че моите правителства бяха бойкотирани за Шенген въпреки личните ми усилия да бъде вдигната тази бариера, но се видя, че и управляващото днес малцинство не може да постигне тази цел. Това е доказателство, че сме управлявали по-добре от тях. Ако беше обратното, да бяхме вече в Шенген, след като не управляваме.

 

Драги сънародници, ако горните мисли ви се виждат малко объркани и нелогични, замислете се над уменията си да се отнасяте с разбиране към мъдростта на един мъжоритарно избран, макар и женоритарно предложен, президент.

 

Пожелавам ви да има мир, най-вече руски, а шарлатаните да си отидат с мир, за да ни е мирна главата след това, което ни дойде до главата през ужасната 2023-та!”.

Tagged

3 thoughts on “Иво Инджев изля кофа помия по президента и Русия

    1. ТОВА БЕЗМОЗАЧНО СЪЩЕСТВО Е ЗА ВРЪЗВАНЕ И ПРАЩАНЕ ПРИ навални И ДА СИ ГУГУКАТ И СЕ ГУШКАТ

      лни

  1. Този е превъртял от злоба. Необходима му е психиатрична помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *