В САЩ заговориха за отчаянието на Зеленски след неочаквани думи за Путин

Свят

Владимир Зеленски обвини руския лидер в предполагаемо участие на Москва в събитията в Израел, тъй като западните съюзници губят интерес към конфликта в Украйна, заяви бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън в канала на Stephen Gardner в YouTube.

«Смешно е:  обвинявайки Путин, Зеленски се опитва да остане в центъра на нещата. Той премина от знаменитост, когато го сравняваха с Уинстън Чърчил на 21 век, а западните дипломати и лидери го носеха на ръце, до изгубено дете, чийто образ е поставен върху опаковката на млякото, но никой не може и не иска да го намери“, каза той.

Според експерта настоящата ескалация на арабско-израелския конфликт може да доведе до факта, че военната помощ, получавана от украинските въоръжени сили, ще бъде пренасочена към подкрепа на израелската армия.

Джонсън обясни факта с това, че Вашингтон има ограничени доставки на боеприпаси и оръжия, а близкоизточният му съюзник ще бъде приоритет.

Сутринта на 7 октомври Израел беше подложен на безпрецедентна ракетна атака от ивицата Газа. Освен това бойците на ХАМАС след масирани ракетни атаки навлязоха в граничните райони в Южен Израел.

Военното крило на палестинското движение ХАМАС обяви операция «Потоп Ал-Акса» срещу Израел. Израелските отбранителни сили обявиха началото на операция «Железни мечове» срещу ХАМАС в ивицата Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху в обръщение към нацията заяви, че страната е в състояние на война и добави, че е наредил широкообхватна мобилизация на резервите. Израелските военни провеждат прочистване на населените места.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *